| Autor |
Mesaj |
thea
Data inscrierii: 30/Nov/2005
|
 Comisioanele agentiilor
Destul de mari comisioanele...Am cautat de Revelion si cam mare diferenta intre ofera agentiei si cea a proprietarului, daca reuseai sa-l contactezi direct. Ca exemplu, am vazut vila Peterfy din Baile Tusnad cu 55 milioane /perioada Revelionului, apoi pe site-ul unei agentii din Miercurea Ciuc era la 45 milioane. Cam mare diferenta. Ma intreb cat cere proprietarul, probabil 35 milioane? Sau la Voineasa , la hoteluri cam peste tot pretul e de 4,9 mil/persoana - 6 mil/persoana. Am sunat direct la hotel si era oferta de 4,3 milioane/persoana. Avantajul este ca nu mai pierzi timpul cautand, plus telefoanele date. Daca pui factura telefonica cred ca depaseste comisionul lor. Eu am sunat de doua luni de am inrosit telefonul si tot n-am gasit nimic.
|
| Wed Nov 30, 2005 10:28 am |
|
 |
Rica
Data inscrierii: 29/Nov/2005
|
asta e balcanismul romanilor...
lobotomizarea zilnica de la tv (incurajarea consumului cu orice pret etc) ii face pe oameni sa fie frustrati si singurul mod prin care vor sa faca bani este : "cat mai multi si cu efort cat mai putin".
o afacere pe termen lung (fidelizarea clientilor in cazul de fata) e scoasa din ecuatie, doar "are balta peste"... ce daca-si dau seama ca au luat teapa? lasa ca vin altii data viitoare...
asta e unul din motivele pentru care am creeat acest forum, asa vrea sa cred ca putem sa modificam ceva din gandirea asta in Romania, macar pe partea de turism
referitor la preturile la hoteluri: 10-15% mi se pare un comision acceptabil
|
| Wed Nov 30, 2005 2:42 pm |
|
 |
Bamse
|
Ati avut o idee foarte foarte buna cu acest forum, nu stiu daca o sa reusim sa schimbam ceva, dar macar ne vom spune pasurile in legatura cu acesti speculantzi care se imbogatesc pe spinarea altora.
|
| Thu Dec 01, 2005 12:54 pm |
|
 |
Maya
|
Revoltator e si faptul ca nu iti dau absolut nimic la mana, chitanta ceva ca i-ai dat totusi o carutza de bani pe care ei nu platesc impozit. Dubios nu? Oare Fiscul nu stie ca oamenii de acolo inchiriaza camere? Ca au un venit de pe urma acelei pensiuni sau vile? Plus ca poti sa iei si tzeapa la un moment dat, dai avans, n-ai nimic la mana, cum demonstrezi ca ai platit?
Poate pe viitor se vor reglementa lucrurile si pe la noi, suntem la pamant cu turismul;).
|
| Fri Dec 02, 2005 8:06 pm |
|
 |
cosx
Data inscrierii: 03/Jun/2006
|
In general comisioanele standard ale agentiilor sunt de 20%. Se merge pe valoarea asta mai ales de catre agentiile care intentioneaza sa revanda la randul lor pachetele si trebuie sa cedeze 8-10%. Faptul ca pretul este mai mare decat ati plati la receptie nu este din vina agentiei. Este mentalitatea comunista a managerilor de hoteluri care ofera acelasi pret ca la receptie. Nici mai mic , nici cu cedare de comision. Sau iti ofera 5% reducere...lucru care nu acopera nici macar costurile.
Ex: la 100 Ron pe noapte >> 5% inseamna 5 Ron (transferul bancar este 6 Ron.. + telefoane si alte cheltuieli..ca sa nu mai vorbim de profit).
In ceea ce priveste pensiunile...aici din pacate domneste legea junglei..fiecare cum il taie capul..modifica preturile cand vor si cum vor (Ex: am avut situatie in care proprietarul unei pensiuni a zis ca pentru un grup pretul e mai mare ca sunt mai zgomotosi..in loc sa fie invers)
In ceea ce priveste turismul extern rar veti intalni tarife mai mici la unitatile de cazare...pentru ca ei ofera reduceri de pret pentru agentii de pana la 25-30% pentru ca agentia sa poate jongla cu tarifele si clientul sa revina.
Faptul ca exista unele agentii care pentru cazari in romania...abuzeaza si practica supra comisioane...e alta mancare de peste...dar marea majoritate nu au de ales din pacate.
Cu pensiunile va ramane mult timp asa. Singura varianta este sa ii oblige sa se transforme in societati comerciale si atunci se va lucra pe baza de contract. In momentul de fata sunt putine care lucreaza asa...restul e la tocmeala.
_________________ Desire for Travel
|
| Sat Jun 03, 2006 6:52 am |
 |
 |
Rica
|
nu stiu ce sa zic... cred ca toata Romania e plina de hoti , agentii, pensiuni, hoteluri etc. cred ca ponderea e 50% hoti , 50% oameni seriosi.
statul nu se ocupa deloc de turism la noi (turismul reprezinta 0.2% din PIB, e tragic) nu exista programe coerente - zeci de seminarii unde toti vorbesc sa vorbeasca si sa manance moka , rezultatul direct este 0.
de-aia o sa plecam toti in concedii in Bulgaria si in alte zone , suntem prea scarbiti de indolenta de acasa.
|
| Wed Jun 07, 2006 10:14 am |
|
 |
SimonaGL
Data inscrierii: 18/Nov/2009
|
HAIDETI SA VA LAMURESC UN PIC sau sa va bag in ceata total ...
TARIFUL DE AGENTIE DE TURISM este mult mai mic decat TARIFUL DE LA FATZA LOCULUI denumit si tarif de receptie.De ce?
Pentru ca agentia de turism incheie un contract cu vila/hotelul/punctul de cazare sa zic asa respectiv, prin care se angajeaza sa obtina un tarif mai mic decat cel de receptie si prin care agentia se obliga sa ii trimita pe viitor clienti.
NU EXISTA ca pretul de receptie sa fie mai mic decat pretul de agentie.In cazul in care totusi exista, va sfatuiesc sa ocoliti aceasta agentie pentru ca asta inseamna urmatorul lucru : COMISIONUL AGENTIEI E URIAS! si suna a bataie de joc. De Ce?
Pentru ca e absurd sa depaseasca ( dar nu se stie niciodata cand gasesc gasca) si pentru ca prin contract hotelul specifica , tariful este net sau ni se cedeaza un comision. CAM OBLIGATORIU este ca din tarif sa se cedeze pentru a nu exista 100 preturi la 100 agentii , insa cum spune cineva..traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Mi-am permis sa raspund acestei discutii pentru ca hoinarind pe aceste forumuri mi s-a parut putin neclar un msg postat aici si am spus sa va aduc aceste lucruri la cunostinta, eu fiind o tanara din Galati, ce lucrez la o agentie de turism, si o agentie destul de corecta cu persoanele ce platesc un pachet turistic.
Iar daca d-voastra considerati ca nu e bataie de cap sa te duci la hotel sa suni si sa platesti va inselati. La receptie pe langa un pret uneori si dublu daca e vb de sinaia/predeal/vatra dornei sau mamaia/neptun ( sau alte zone cotate) , va treziti ca daca sunteti nemultumiti nu aveti pe cine trage la raspundere .In cazul unei agentii de turism , incheiati un contract
|
| Wed Nov 18, 2009 6:38 pm |
|
 |
SimonaGL
Data inscrierii: 18/Nov/2009
|
cosx a scris:In general comisioanele standard ale agentiilor sunt de 20%. Se merge pe valoarea asta mai ales de catre agentiile care intentioneaza sa revanda la randul lor pachetele si trebuie sa cedeze 8-10%. Faptul ca pretul este mai mare decat ati plati la receptie nu este din vina agentiei. Este mentalitatea comunista a managerilor de hoteluri care ofera acelasi pret ca la receptie. Nici mai mic , nici cu cedare de comision. Sau iti ofera 5% reducere...lucru care nu acopera nici macar costurile.
Ex: la 100 Ron pe noapte >> 5% inseamna 5 Ron (transferul bancar este 6 Ron.. + telefoane si alte cheltuieli..ca sa nu mai vorbim de profit).
In ceea ce priveste pensiunile...aici din pacate domneste legea junglei..fiecare cum il taie capul..modifica preturile cand vor si cum vor (Ex: am avut situatie in care proprietarul unei pensiuni a zis ca pentru un grup pretul e mai mare ca sunt mai zgomotosi..in loc sa fie invers)
In ceea ce priveste turismul extern rar veti intalni tarife mai mici la unitatile de cazare...pentru ca ei ofera reduceri de pret pentru agentii de pana la 25-30% pentru ca agentia sa poate jongla cu tarifele si clientul sa revina.
Faptul ca exista unele agentii care pentru cazari in romania...abuzeaza si practica supra comisioane...e alta mancare de peste...dar marea majoritate nu au de ales din pacate.
Cu pensiunile va ramane mult timp asa. Singura varianta este sa ii oblige sa se transforme in societati comerciale si atunci se va lucra pe baza de contract. In momentul de fata sunt putine care lucreaza asa...restul e la tocmeala.
IMI pare rau sa te contrazic un comision de bun simt este 10% mai ales la extern. iar 15% sau 20% MAXIM este pt internul de 2* si Grecia care paralia katerini ofera si 4 nopti cu 100 euro la 2/3* sau istanbul 75 euro cazare 3 nopti la hotel 3* ..
Deci hai sa nu vorbim ca 20% e un comision de bun simt.. gandeste`te la israel unde e cam 1000 euro excursia..
In galati multe agentii apar ca ciupercile dupa ploaie, gasesc cateva gaste de ii jupoaie, persoane neinformate, si apoi se inchid..
|
| Wed Nov 18, 2009 6:41 pm |
|
 |
love2travel
Data inscrierii: 22/Jun/2010
|
 Din experienta mea
Din experienta mea cu agentiile, comisioane mari gasesti la agentiile mici, care nu ar putea supravietui altfel... Deci daca chiar iti faci griji legat de acest aspect, cel mai bine este sa te orientezi spre o agentie mare. De 2-3 ani eu imi cumpar vacantele de la Perfect Tour si pot sa zic ca sunt chiar multumita din punct de vedere al raportului pret - calitate. Personal, aproape de fiecare data m-am orientat spre pachete proprii, cu preturi negociate - asta pentru ca iesi mult mai ieftin asa. Pentru ca nu am foartemult timp la dispozitie am fost bucuroasa ca mi-am facut rezervare prin Call Center-ul lor si nu a mai trebuit sa ma deplasez pana la agentie (mai ales in cazul in care uitam sa intreb ceva, cum de regula mi se intampla).
|
| Tue Jun 22, 2010 1:16 pm |
|
 |
georgian
Data inscrierii: 17/Feb/2011
|
e un topic bun asta, nush daca mai e de actualitate, dar o sa imi spun parerea oricum.
Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa apelam la agentii de turism. De lene , din comoditate? Avem prea multi bani de dat si in alte parti? Toate concediile pe care le-am petrecut in ultimii ani le-am planificat singur, am gasit cazare si alte servicii de care am mai avut nevoie direct la surse (credeti-ma ca sunt atatea) dornice de noi clienti. Nu te costa decat cateva telefone si cateva minute.
_________________ Hoteluri Romania Hoteluri Romania
|
| Tue Mar 01, 2011 1:02 pm |
|
 |
ZodiacTravel
Data inscrierii: 09/Mar/2011
|
 zodiac travel
pachetele turistice propuse de noi sau cele venite din partea marilor tour-operatori au tarife identice.:)
daca nu credeti, veniti pana la noi, pe bulevardul unirii 25, vizavi de Unirea, chiar la gura de metrou. Nu toate agentiile mici percep comisioane pentru statutul de intermediar...
|
| Wed Mar 09, 2011 12:24 pm |
|
 |
|
|